Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comUskoro policijska stanica na Novom naselju

NOVI SAD – Nedavno započeta selidba uprave Apotekarske ustanove „Novi Sad“ iz prostora na kojem se nalazila prethodne dve decenije konačno će omogućiti da se u toku ove godine otvori policijska ispostava kod Satelitske pijace, predočio je predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović. Kako je objasnio, ugovor između Apoteke “Novi Sad” i „Hemofarma“ o zakupu drugog prostora u koji će se smestiti uprava novosadske apotekarske ustanove, potpisan je pre nekoliko dana i time je omogućen početak selidbe Apoteke.
– Iseljenjem uprave Apoteke Novi Sad stvaraju se uslovi da se prostor kod Satelitske pijace uredi i preda novosadskoj policiji i da se na tom mestu otvori nova policijska stanica – izjavio je Jovanović. On je dodao da će grad učiniti sve da se prostor što pre privede nameni, ali da otvaranje zavisi i od Ministarstva unutrašnjih poslova.
– Novi Sad je uradio mnogo više nego bilo koji grad u Srbiji kada je reč o pomoći policiji i grad će jednim delom opremiti prostor namenjen za policijsku stanicu – podvukao je Jovanović.

Stanica na Detelinari brine o 150.000 građana

Podsetimo, ovaj prostor je i pronađen zahvaljujući angažovanju funkcionera LSV, a ligaši su više puta upozoravali da policijska stanica na Detelinari trenutno pokriva teritoriju od skoro 150.000 stanovnika Novog Naselja, Stare i Nove Detelinare, Satelita, Telepa, Adica, Rumenke, Stepanovićeva i Kisača.
– Novi Sad godinama unazad traži od MUP-a da se otvori policijska stanica. Problem bezbednosti na Novom naselju i delovima grada koji se naslanjaju na Novo naselje traje više od decenije. Reč je o bezbednosti i sigurnosti imovine oko 150 hiljada ljudi – naveo je Jovanović.  On je još ranije upozoravao na to da policijskoj upravi Novi Sad trenutno nedostaje oko 20 odsto uniformisanih policajaca, pa očekuje i da se zaposli još ljudi, kako bi nova stanica dala prave efekte u povećanju bezbednosti građana.

Policajci i kancelarije za izdavanje dokumenata

Portparolka Policijske uprave Novi Sad Milena Tomić nije želela da precizira datum otvaranja nove ispostave, ali je rekla da sa "velikom izvešnošću" može da tvrdi da će ispostava biti otvorena ove godine.
- Policijska uprava Novi Sad, MUP i grad zalažu se više godina da se osnuje policijska ispostava na Novom naselju i to će se desiti ove godine. MUP je odobrio uspostavljanje ispostave i usvojena je sistematizacija i naš predlog je da tu radi oko 90 ljudi. Ostaje nam da nakon iseljenja Apoteke uradimo tehnički deo posla i prilagodimo prostor našim potrebama - navela je Mileva Tomić dodavši i da će ispostava građanima izdavati dokumente. Procenjuje se da bi ceo prostor trebalo da bude ispražnjen i ustupljen policiji pre kraja marta.

Pisma Dačiću i prikupljanje potpisa

Aleksandar Jovanović se, kao predsednik Skupštine grada Novog Sada, u više navrata pismom obraćao ministru policije Ivici Dačiću zahtevajući da se u Novom Sadu otvori policijska stanica koja bi pokrivala Novo naselje, Adice, Telep i okolne delove grada. Takođe, ligaši su, tokom prošle godine, organizovali 16 uličnih akcija u delovima grada koje pokriva ta policijska stanica, kako bi građani tih delova grada bili upoznati sa alarmantnim podacima kada je njihova bezbednost u pitanju i neophodnošću postojanja te stanice.
 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...