Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comSaša Homanov

Novi poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Saša Homanov rođen je u Kikindi 1975. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu. Zaposlen je u „Angropromet“ d. o. o. Kikinda na mestu IT menadžera. Oženjen je.
Odrastao je u autonomaškoj porodici, pa je još od malih nogu znao da će jednog dana i on nastaviti tim putem. Kada je 1996. godine uvideo vrednosti za koje se zalaže Liga socijaldemokrata Vojvodine, odlučio je da postane njen član. Kaže, poštuje doslednost i nemenjanje politike LSV od osnivanja, a posebno borbu protiv fašizma u kojoj i sam učestvuje 365 dana u godini. Učestvovao je u svim protestima koji su organizovani 90-ih godina, pa je i nekoliko puta bio hapšen zbog toga.
Za ovih 17 godina, koliko je ligaš, prošao je sve nivoe organizovanja u stranci i bio na različitim funkcijama – od predsednika Omladine kikindskog odbora LSV, predsednika Mesnog odbora, pa sve do potpredsednika Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda. Za člana Izvršnog odbora Gradskog odbora Kikinda biran je na svim unutarstranačkim izborima od 2000. godine. Trenutno je potpredsednik Gradskog odbora LSV Kikinda, i to u četvrtom mandatu. Od 2008. godine jeste i regionalni koordinator za severni Banat Lige socijaldemokrata Vojvodine, a 8. decembra 2012. godine na poslednjem Kongresu LSV izabran je i za člana stalnog sastava Glavnog odbora LSV.
Na izborima 2012. godine izabran je za odbornika u SO Kikinda i poslanika u Skupštini AP Vojvodine na proporcionalnoj listi LSV. Član je Odbora za predstavke i predloge Skupštine AP Vojvodine, a sebe vidi kao poslanika koji će se zalagati za svoj grad i pokušati da uradi što više za svoju lokalnu sredinu, Kikindu i severni Banat.
Pohađao je više seminara i obuka u oblasti političkog delovanja (NDI, FES, IRI) i tako stekao neformalna znanja iz te oblasti za koja kaže da će mu najviše koristiti u tekućem poslaničkom mandatu.
Ponosan je na brak i suprugu, a ponajviše na sve uspehe u životu jer ih je, kako kaže, postigao sam. S velikim uvažavanjem ističe da ima mnogo prijatelja, od kojih nekolicinu zna od treće godine, pa ih više doživljava kao najbliže članove porodice. U svakodnevnom je kontaktu sa svima njima. Kako voli da kuva, na svim druženjima on je zadužen za pripremu junećeg gulaša ili gulaša od divljači.
Uz posao i stranačke obaveze preostaje mu malo slobodnog vremena, ali se trudi da ga iskoristi na najbolji mogući način. Kako kaže, najradije ga provodi s prijateljima ili na košarkaškom terenu, gde s drugarima redovno igra basket. Kako je skijanje njegova najveća pasija, potrudi se da bar sedam dana u toku zimske sezone provede na snegu. Najviše voli da se skija na Jahorini, jer je upravo na tom mestu i započeo bavljenje tim sportom, ali rado posećuje i druga skijališta.
Velika strast su mu računari, pa se bavi i izučavanjem novih tehnologija u informacionim sistemima.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...