Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comAca Udicki

Aca Udicki je rođen 27. juna 1956. godine u Kikindi, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu 1981. godine, na geološkom smeru Katedre za hidrogeologiju. Po završetku fakulteta se zapošljava u NIS–Naftagasu, gde je radio na više radnih mesta nižeg i višeg menadžmenta. Od 2007. do 2009. godine bio je pomoćnik direktora Direkcije za sistemsku podršku. Od 1991. do 1996. godine bio je šef službe operativnog geološkog praćenja i u to vreme osmislio je i organizovao, a sa zaposlenim iz službe i realizovao izradu dva rada, koja su novčano nagrađena kao tehnička unapređenja u NIS–Naftagasu. Pored ostalih poslova, 1989–1990. godine obavljao je glavni geološki nadzor na izradi prve dve istražne bušotine iz programa kredita Svetske banke.
NIS–Naftagas napušta nakon privatizacije, odnosno 30. septembra 2009. godine, i otad nema stalno zaposlenje. Licencirani je menadžer zaštite životne sredine za zahteve standarda ISO 14001 i menadžer sistema kvaliteta i auditor sistema kvaliteta za zahteve standarda ISO 9001, tako da se bavi konsultacijama za sistem kvaliteta ISO 9001 i ocenjivanje sistema kvaliteta. Trenutno ima status vodećeg ocenjivača za jednu austrijsku ocenjivačku kuću i jednu iz Srbije.
Autor je knjige pod nazivom „Upravljanje dokumentacijom“ i 21 stručnog rada, a nagrađen je i za dva tehnička unapređenja 1996. godine u NIS–Naftagasu.
Član je Lige socijaldemokrata Vojvodine od 1997. godine. Kako kaže, LSV je bila logičan izbor jer potiče od stare vojvođanske porodice. Privukle su ga ideje, ravnopravnost i antiratni stavovi Lige, a ponajviše borba za prava Vojvodine i svih njenih stanovnika bez obzira na veru, maternji jezik i svih ostalih diskriminatorskih kriterijuma koji su važili u prethodnih više od 20 godina. U nekoliko mandata bio je zamenik predsednika mesnog odbora, zatim predsednik Nadzornog odbora i član Upravnog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad. U stranci se najviše angažovao na planu struke, te je na čelu Stručnog saveta za energetiku i mineralne sirovine.
Posao ocenjivača kvaliteta zahteva mnogo učenja, što, kako kaže, njemu nije problem iako ima 57 godina. To mu oduzima dosta slobodnog vremena, ali uspe da bar nekoliko sati nedeljno posveti izučavanju porodičnog stabla porodice Udicki. Prema zasad dostupnim, proverenim i dokumentovanim podacima, najstariji njegov predak je Arsenije, rođen 1768. godine u Kikindi. Trenutno s nestrpljenjem iščekuje najnovije informacije iz austrougarskog katastra koji se nalazi u sudu u Kikindi, kako bi saznao za svoju desetu, a možda i jedanaestu generaciju Udickih koja je živela u Kikindi.
Ipak, svaki slobodan trenutak posveti druženju s prijateljima, šetnji ili čitanju.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...