Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comBranislav Knežević

Branislav Knežević rođen je u Zrenjaninu 1963. godine. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju građevinsku školu. Nakon srednje škole upisuje građevinski fakultet u Subotici, gde stiče zvanje diplomiranog građevinskog inženjera hidro smera, odsek melioracije. Nakon završenog fakulteta zaposlio se u vodoprivrednom preduzeću “Srednji Banat” u Zrenjaninu, gde je u struci radio sve do 2000. godine. Nakon političkih promena 2000. godine i pada Slobodana Miloševića, Knežević je izabran za direktora JKP “Čistoća i zelenilo” u Zrenjaninu, gde je proveo dva mandata. U tom periodu uspeo je da od najdevastiranijeg javnog preduzeća u Zrenjaninu napravi jedan sasvim pristojan servis građana, koji je bio prepoznat daleko šire od samog grada i Vojvodine. Nakon lokalnih izbora 2008. godine izabran je za direktora Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina, i na tom mestu ostao je do kraja mandata. U oktobru 2012. godine, Skupština AP Vojvodine izabrala ga je za zamenika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
Bogatu i uspešnu poslovnu karijeru pratila je i politička. Kako kaže, za politiku se u punoj meri zainteresovao još 80-tih godina prateći pre svega po štampi i medijima, ali je prelomni trenutak bilo rušenje vojvođanskog rukovodstva u tzv. “Jogurt revoluciji“ .
- Sa početkom višestranačja u Srbiji nisam imao dilemu, već posle osnivanja Lige socijaldemokrata Vojvodine moje političko opredeljenje bilo je rešeno – ističe Knežević. Prema njegovim rečima, u početku se to svodilo više na prisustvovanje svim skupovima LSV, i to ne samo u Zrenjaninu. Zvanično, član stranke postaje 1993. godine, a u narednom periodu obavljao je funkcije predsednika regionalnog odbora, člana IO LSV u Zrenjaninu, a od 2000. godine je redovno bio član Glavnog odbora LSV. U periodu od 2006. do 2008. Knežević je bio i predsednik Gradskog odbora LSV u Zrenjaninu, a trenutno je član Predsedništva LSV.
Kako ističe, ponosan je što je bio akter političke borbe protiv režima Slobodana Miloševića, na svim velikim skupovima, a kruna je bila protest 5. oktobra 2000. u Beogradu. Takođe, ponosan je što je Liga socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu na lokalnim izborima 2008. godine, u periodu kada je on bio predsednik tamošnjeg gradskog odbora, ostvarila najbolji rezultat od osnivanja, sa osvojenih 8500 glasova. Kaže da neće odustati od borbe da Vojvodina postane pristojno mesto za život, pre svega zbog generacija koje dolaze, jer one ne zaslužuju tako buran život kakav je imala njegova generacija. 
Iako ima malo slobodnog vremena voli da ga potroši gledajući dobar film, a rekreativno se bavi i tenisom. Živi u Zrenjaninu, oženjen je i ima dvoje dece.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...