Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comPočela rekonstrukcija krova biblioteke

SUBOTICA – Kad je pre nepunih godinu dana stupio na dužnost člana Gradskog veća zaduženog za kulturu, prof. Miloš Nikolić obišao je sve ustanove kulture s ciljem da se upozna s njihovim tekućim problemima i načinom funkcionisanja. Tom prilikom se kao jedan od alarmantnih problema pokazalo pucanje plafona čitaonice Gradske biblioteke usled dotrajalosti krova koji prokišnjava. Radovi su počeli početkom maja i uveliko traju.
– Gradska biblioteka je zaštićeni spomenik kulture, zdanje koje je daleke 1895. projektovao Ferenc Rajhl, a u kom se danas čuva neprocenjivo književno blago. Zbog toga sam sanaciju krova ove ustanove kulture stavio u sam vrh svojih prioriteta prilikom kreiranja budžeta za 2013. godinu – kaže Nikolić, koji je i potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici.
Vrednost radova iznosi pet miliona dinara, a plan je da se kompletan krov Gradske biblioteke rekonstruiše višefazno, budući da je reč o zgradi staroj više od sto godina. Prilikom obilaska gradilišta, Miloš Nikolić je najavio i obnovu fasade Muzičke škole, takođe zdanja koje se nalazi u samom centru grada, a koje je zbog dotrajalosti godinama unazad opasnost za prolaznike usled obrušavanja. Za te namene određeno je 18 miliona dinara.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...