Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comVreme je za vanredne lokalne izbore u Pančevu

PANČEVO  – Portparol Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo Vladan Keljević rekao je na konferenciji za novinare da su se konačno stvorili uslovi za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Pančevu nakon što je gradonačelnik Pančeva dr Svetozar Gavrilović (SPS) i zvanično podneo ostavku.
To samo dokazuje da su ligaši bili u pravu kada su još pre četiri meseca zatražili smenu gradonačelnika, zbog višemesečnog nedolaženja na posao. Pančevačka vlast je tada govorila da nema nikakvih problema unutar koalicije i da gradonačelnik sigurno ostaje na toj funkciji, pitajući odbornike LSV kako mogu da napadaju bolesnog čoveka.
Odbornici LSV su u više navrata upozoravali da, zbog više struja koje postoje u odborima SPS-a i SNS-a i nemogućnosti da se oni dogovore, te što Beograd, koji izdaje direktive Pančevu, nema vremena da se bavi ovim gradom i nije odlučio ko će biti gradonačelnik, najviše trpe građani i građanke. Liga je upozoravala da Grad Pančevo ne može da donese rebalans budžeta, pošto je gradonačelnik direktno odgovoran za budžet grada. Ukazali su odbornici LSV i da je bivši direktor JKP Higijene Jovan Biočanin zapošljavao ljude po nalogu i da su ga Mirko Nikolić i Željko Sušec „ribali“ jer ne zapošljava naprednjake, što je Biočanin i javno priznao.
Vladan Keljević je istakao da su izbori jedino rešenje, jer svaka ponovna prekompozicija u vladajućoj koaliciji ne bi bila ništa drugo do zabijanja glave u pesak koalicione vlasti, a svaka druga kombinacija SPS-a i Srpske napredne stranke Pančevo i dalje voditi u propast.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...