Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comStranačka pripadnost ne sme da amnestira!

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović podneo je u ponedeljak, 17. juna Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu predlog za krivično gonjenje Maje Gojković zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja. Pored Jovanovića, koji je prvi potpisnik, krivičnu prijavu potpisali su i odbornici i odbornice LSV u Skupštini grada Novog Sada.

Novi Sad u središtu
korupcionaške afere


Kako je istakao nakon podnošenja prijave novinarima pred zgradom Osnovnog suda, prijava je podneta zbog potpisivanja spornog ugovora sa ATP „Vojvodina“, zbog koje se Novi Sad našao u središtu korupcionaške afere na koju je Vladi Republike Srbije ukazivala i Evropska unija, a zbog koje je budžet Novog Sada ostao bez tri miliona evra. – Maja Gojković je 2006. godine potpisala ovaj ugovor. Tada je ona bila gradonačelnica i ona svakako predstavlja najodgovorniju osobu. Ali isto tako postavlja se pitanje da li je ona bila jedina u ovome i da li još neko treba za ovo da odgovara? Bez obzira na stranačku pripadnost, mi tražimo da svi koji su učestvovali u ovome budu izvedeni pred lice pravde – istakao je Jovanović. Podsetimo, Maja Gojković se nakon nekoliko stranaka i koalicija nakon izbora skrasila u Predsedništvu Srpske napredne stranke.
Aleksandar Jovanović je ukazao i na to da je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić još 23. januara najavio otvaranje ove afere, kao i da će biti otkriveni svi koji su odgovorni i koji su učestvovali u potpisivanju ovako štetnog ugovora. Jovanović je naveo i da je Liga socijaldemokrata Vojvodine u više navrata mesecima pozivala nadležne institucije da se tim problemom pozabave i da pronađu sve koji su krivci za potpisivanje ovog ugovora.

Kad institucije ćute, LSV reagovala

– U međuvremenu, nijedna institucija se nije javila, niti sudstvo niti policija. Mi smo pre mesec dana poslednji put postavili pitanje ko je odgovoran za ovo. Građani Novog Sada nisu dobili nikakav odgovor i, shodno tome, odlučili smo da preduzmemo vrlo jasne mere i da mi budemo ti koji ćemo nešto konkretno uraditi – naveo je Jovanović. On je podsetio i da je odlukom Vrhovnog kasacionog suda umanjena šteta koju grad treba da isplati poveriocima ATP „Vojvodina“, što je Liga i pozdravila. Međutim, i dalje ostaje taj problem što je šteta načinjena i što je grad morao da je isplati.
Da se odgovara i za ljagu nanesenu Novom Sadu
Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović je naročito istakao da je, pored štete u novcu, velik problem i sramota i ljaga koju je Novi Sad zbog ove afere pretrpeo.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...