Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comPančevu potrebni novi izbori

PANČEVO – Kriza u vladajućoj koaliciji (SPS–SNS) u Pančevu traje već više od sedam meseci, a ne, kako pokušava da se predstavi, tek od podnošenja ostavke gradonačelnika dr Svetozara Gavrilovića (SPS) – rekao je na konferenciji za novinare odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Oliver Petković. On je podsetio da je, osim ukazivanja na problem s izborom gradonačelnika, Liga upozoravala na loš predlog budžeta, koji nije razvojni, i da će on do kraja godine pretrpeti niz rebalansa, te da se sada i to ostvaruje jer se očekuje da budžet bude umanjen za oko 560 miliona dinara, pri čemu će na udaru biti školstvo i zdravstvo.
Pitanja bez odgovora
Petković je istakao da, prema Poslovniku Skupštine grada Pančeva, svaki odbornik ima pravo da postavlja pitanja u vezi s poslovima grada, a odgovor mu se dostavlja na istoj ili na narednoj sednici. Međutim, na mnoga pitanja odbornika Lige nije stigao odgovor. – Zbog čega ne žele da odgovore koliko je bilo zapošljavanja u javnim preduzećima? Da li zbog toga što niko nema hrabrosti da preuzme političku odgovornost u Pančevu? Dosadašnja praksa vladajuće koalicije, još jedan je dokaz da su gradu preko potrebni novi izbori – naglasio je Oliver Petković.
Grad ne funkcioniše
A predsednik odborničke grupe LSV u pančevačkoj Skupštini Miloš Veselinov upitao je na konferenciji za novinare da li građani koji oštete svoje vozilo zbog rupa na putu mogu da se za nadoknadu štete obrate direktoru JP Direkcija za uređenje i izgradnju grada Pančeva Andreju Dimitrijeviću. On je ukazao na to da je zima odavno prošla, a rupe na putevima nastale od snega i soli još nisu sanirane. – Postavljanje nestručnih osoba i osoba bez radnog iskustva na rukovodeća mesta u gradu i dovelo je do toga da skoro ništa ne funkcioniše u gradu – napomenuo je Veselinov.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...