Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comDačić da garantuje bezbednost građana i njihove dece!

NOVI SAD – Nakon što je u Novom Sadu, za nekoliko meseci, zabeleženo pet pucnjava u blizini škola i obdaništa, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je od ministra policije Ivice Dačića da preduzme hitne mere i garantuje bezbednost građanima Novog Sada i njihovoj deci.
– Ukoliko hitno ne preduzme takve mere, nećemo videti razlog zbog kog bi ostao na funkciji ministra policije. U tom slučaju, Liga socijaldemokrata Vojvodine smatraće ga lično odgovornim za svakog građanina Novog Sada koji strada u nekom od učestalih mafijaških obračuna – navedeno je u saopštenju Nenada Čanka.

Dačić slavi slavu u gradu bez načelnika policije

U ponedeljak, 8. jula trojica naoružanih mladića tukla su i pucala u policajca na dužnosti u blizini vrtića „Čuperak“, a dva dana kasnije, verovatno zbog svađe oko zarade od droge, pucnjave je bilo nedaleko od dečjeg igrališta i OŠ „Ivo Lola Ribar“, kada je jedan mladić i ranjen. Podsetimo, u septembru je jedan mladić ranjen pored ograde kod Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“. U februaru je došlo do sukoba kada se pucalo kod Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“, a u aprilu je mladić ranjen hicem iz pištolja nedaleko od OŠ „Svetozar Marković Toza“.
Pritom, u gradu koji tri i po godine nema načelnika policije i za koji još nije u stanju da obezbedi 80 od neophodnih više stotina policajaca ministar Dačić 23. juna slavio je Dan i slavu policije, a jedina poruka je bila da je Novi Sad – u Srbiji.
– U Novom Sadu su učestale masovne tuče maloletnika, upotreba noževa i sekira. Ipak, Ivica Dačić uporno odbija zahtev LSV za formiranje policijske uprave za Vojvodinu, koja bi omogućila decentralizaciju i bolju organizaciju rada policije – istakao je lider LSV. – Novosađani, kao ni građani drugih gradova i opština Vojvodine, nisu građani drugog reda. Za porez i račune koje uredno plaćaju ovoj državi zaslužuju da mirno i bezbedno izađu na ulicu – poručio je Čanak.

Ligaši inicirali sednicu o bezbednosti,
vladajuća većina je ismevala


Istim povodom Gradski odbor LSV Novi Sad apelovao je na gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da insistira na hitnim merama kod najviših državnih zvaničnika i na svaki mogući način pokrene temu bezbednosti građana. Podsetimo, odbornici LSV su pre dva meseca inicirali sednicu Skupštine grada Novog Sada posvećenu bezbednosti, kada su, takođe, hteli politiku da ostave po strani, ali da odbornici vladajuće većine tada nisu imali razumevanja za tu inicijativu, a deo te većine je tu temu čak ismevao.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...