Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comBogaroški: Neće nas uplašiti

ZRENJANIN/RUMA – Liga socijaldemokrata Vojvodine je 21 godinu dosledna u svemu što misli, govori i radi. Očigledno da to nekima toliko smeta, a pritom nemaju argumenata da nam civilizovanim putem bilo šta ospore pa pribegavaju divljaštvu – kaže Branislav Bogaroški, potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV, komentarišući razbijanje bilborda LSV u Zrenjaninu i prozora na Gradskom odboru stranke u Rumi.Kome smeta što Zrenjanin
ima budućnost?


Nepoznati vandali uništili su u noći između srede i četvrtka, 13. i 14. aprila, city light reklamu na Trgu dr Zorana Đinđića u Zrenjaninu, na kojoj je postavljen plakat Lige socijaldemokrata Vojvodine na kom piše: "Zrenjanin ima budućnost".
- Liga socijaldemokrata Vojvodine se, od kada postoji, zalaže za doslednost u primeni principa ravnopravnosti, solidarnosti i pravednosti u društvu, kao i za poštovanje prava na različitost i nepovredivost osnovnih ljudskih prava u gradu u kome živimo. Zbog takvih principa, koje zagovaramo, najoštrije osuđujemo nasilničko ponašanje, usmereno ka bilo kome ili bilo čemu, a koje simbolizuje zaostatke vremena protiv kog smo se borili, i koje smo ostavili za nama –saopštio je tom prilikom Gradski odbor LSV Zrenjanin.

Kamen u prozor

Dan ranije, tačnije 12. aprila, oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV u Rumi, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.
- Ne bi bilo prvi put da politički neistomišljenici koji žele da se silom suprotstave LSV pod okriljem noći razbiju prozor na nekom od naših odbora, ali ovaj napad izdvaja to što se dogodio u sred dana, u centru grada. Policija je izvršila uviđaj i očekujemo da vinovnik, ili vinovnici što pre budu pronađeni – navedeno je u saopštenju.
Branislav Bogaroški je ukazao da sada reakcija nadležnih mora biti mnogo ažurnija nego što je to bio slučaj u Pančevu, gde su u martu i novembru 2009. godine, nepoznati napadači dva puta razbili prozor na sedištu Gradskog odbora LSV. Policija je i tada obavila uviđaj, ali politički neistomišljenici koji su na taj način demonstrirali svoju nemoć, ni do danas nisu pronađeni.
– Ligašice i ligaši se nisu dali uplašiti ni u vreme Miloševića. Ovakvi potezi nam samo dokazuju da uspešno kvarimo planove svima koji žele da Srbiju vrate u to vreme – zaključio je Bogaroški.

 

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...