Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comSaradnja samo uz dogovor o Vojvodini

NOVI SAD – Komentarišući najavu predsednika LDP Čedomira Jovanovića da će pozvati opozicione partije na dogovor o budućoj saradnji, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da će se, ako poziv stigne, svakako odazvati. U poslednjih nekoliko dana Kostreš je za više medija govorio o toj temi, pa je tako za list „Danas“ rekao kako je za njega logično da slično ideološki profilisane partije sarađuju, ali da mora postojati platforma koja će biti prihvatljiva svima.
– Mi smo spremni da razgovaramo sa svima jer nama je Vojvodina najvažnija i svako ko bude spreman da prihvati naše stavove o pokrajini dobrodošao je za saradnju – rekao je Kostreš. A o tome kakvi su izgledi da se svi koji se pominju dogovore, s obzirom na to da su se dosad ponašali kao rogovi u vreći, Kostreš je za „Politiku“ rekao:
– Jedan moj prijatelj našalio se kad je video poziv LDP rekavši da Čeda poziva na reujedinjenje DS, koji onda nudi koaliciju LSV. Šalu na stranu, svi moramo da postavimo jasne ciljeve, jer se o načelnim vrednostima uvek složimo, ali one nikada nisu konkretne. Kad se tačno dogovorimo oko autonomije Vojvodine, onda treba da se dogovorimo o tome kako treba da izgleda privreda, jer LDP je liberalna stranka, mi ostali smo socijaldemokrate, ili se takvima predstavljamo, pa na koji način mislimo da rešimo Kosovo. Kada se konkretno dogovorimo o tih pet-deset stvari, možemo očekivati da će od toga biti nekog rezultata – istakao je Kostreš. Nekoliko dana ranije, za Tanjug je upozorio kako je više nego očigledno da je neophodna saradnja stranka građanske opcije, ali da to dosad nije davalo rezultate.
– U prošlosti smo imali dosta inicijativa za saradnju, ali se nikad nismo dogovorili o ciljevima te saradnje – rekao je Kostreš.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...