Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comDragana Dukić

Dragana Dukić rođena je 1985. godine u Kikindi, gde i danas živi i radi. Nakon završene gimnazije, diplomirala je na Pedagoškoj akademiji, a ove godine upisala i Specijalističke studije iz oblasti pedagoškog menadžmenta. Kao jednoj od studentkinja sa najvećim prosekom ocena i aktivnim društvenim angažmanom na polju informisanja mladih, dobila je ponudu da osnuje i uređuje prvi studentski list u Kikindi - “Inkluzija”, koji se prevashodno bavio temama poput suštinskog uključivanja dece sa posebnim potrebama u obrazovni sistem. Dragana takođe uređuje i “Kikindijance”, jedini časopis namenjen deci u lokalnoj zajednici.
Raznoliko neformalno obrazovanje stekla je dugogodišnjim angažmanom u nevladinom sektoru, a naročito je aktivna tokom dve godine bila na polju borbe za ženska prava. U tom periodu stekla je potrebno znanje o temi rodne ravnopravnosti i mehanizmima potrebnim za njeno uspostavljanje u društvu. Tokom dugoročnog volontiranja u Norveškoj pri programu Evropske komisije, bila je angažovana u Centru za mir ‘Narvik’, na pitanjima mladih i uspostavljanjem saradnje putem projektnih aktivnosti organizacija dveju zemalja. Kao najvažniji projekat realizovan tokom ovog perioda, ističe kompletiranje baze podataka o žrtavama sa ovih prostora koje su ubijene ili nestale u nacističkim kampovima na severu Norveške.
Ligi se pridružila 2005. godine, jer je, kako navodi, to bila jedina politička opcija sa čijim načelima i stavovima je mogla da se identifikuje. Presudan momenat za to bio je dolazak nazadnjačkih snaga na vlast u Kikindi. Ubrzo postaje predsednica Omladine LSV na lokalnom nivou, da bi 2007. godine preuzela funkciju potpredsednice LSVO. Od 2009. godine nalazi se na mestu predsednice Omladine LSV, a u okviru Gradskog odbora Kikinda zadužena je za oblast odnosa sa javnošću.
Dukićeva ističe da je Liga jedina stranka koja je zaista principijelna i privržena ostvarivanju sopstvenih ciljeva, tu pre svega misleći na ciljeve koji će doprineti boljem položaju Vojvodine i poboljšanju života svih građanki i građana koji u njoj žive.
– Antifašistička načela i istinski socijaldemokratski sistem vrednosti i rada u Ligi su ono što me motiviše i čini istrajnom u angažmanu u Ligi – kaže Dukićeva. Trenutno radi pri kikindskoj Opštinskoj upravi u Odseku za projekte, gde je zadužena za pitanja socijalne zaštite i položaja marginalizovanih grupa. Za sebe kaže da je altruistkinja i da optimistično posmatra na život. 
Voli da putuje, da upoznaje nove ljude i kulture. Aktivno se služi engleskim i norveškim jezikom. Avanturistkinja je, uživa u izazovima, a kao najuzbudljiviji životni momenat ističe hodanje po konopcima razapetim između visokih stabala u šumama Vermonta. U slobodno vreme voli da čita i piše, te je tako, osvojivši nacionalnu književnu nagradu, objavila zbirku priča “Čaša straha i tanjir požude”.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...