Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.com



„Direkcija“ nabavila nov audi, a Gradska uprava svakog dana putovala do Soluna i nazad

ZRENJANIN – Odbornici i odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina zatražili su smenu direktora JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada“ Gorana Kravarušića zbog neodgovornog vođenja preduzeća i laganja javnosti. Naime, odbornici LSV su krajem novembra od Kravarušića zahtevali da objasni građanima i građankama Zrenjanina zbog čega je kupio nov službeni audi u sred krize. Međutim, on je to negirao tvrdeći da je to sve laž. Nakon toga je odbornička grupa LSV javnosti uputila dokaze o kupovini dva automobila, od kojih je jedan luksuzni, a drugi putnički, a gradonačelniku Zrenjanina Ivanu Bošnjaku poklonili su uramljenu fotografiju na kojoj se vidi nov audi parkiran u garaži „Direkcije“.

Uramljena fotografija za gradonačelnika

– S obzirom na trend poklanjanja slika gradonačelniku, želeli smo ovim činom da mu poručimo da okači i ovu fotografiju kako bi ga svakog dana podsećala na to kakve je kadrove izabrao i kakvi ljudi vode javna preduzeća u Zrenjaninu – rekao je predsednik odborničke grupe LSV u zrenjaninskoj skupštini Dejan Čapo.

On je istakao da je fotografiju u prostorije Lige doneo građanin Zrenjanina, što znači da je javnost prepoznala istinitost tvrdnji ligaša i ligašica i odlučila da se i sama uključi. Upozorio je i da su neasfaltirane ulice i nezakrpljene rupe u Zrenjaninu rezultat lošeg vođenja „Direkcije za izgradnju i uređenje grada“ jer se za tu namenu sredstva ne koriste ni upola ukoliko bi trebalo. Upravo zbog ovakvog neodgovornog vođenja javnog preduzeća i zbog obmanjivanja javnosti, Čapo je u ime svih odbornika LSV zatražio smenu Gorana Kravarušića.

 

Funkcioneri jeli za preko 13.000 dinevno

Ligaši su ukazali i na to da je izveštaj o devetomesečnom izvršenju gradskog budžeta objašnjenje zbog čega su gradski čelnici ove nedelje doneli odluku o maksimalnom povećanju poreza na imovinu. Oni su izneli podatak da su Gradsko veće i gradonačelnik za ugostiteljske usluge i protokol potrošili 3,7 miliona dinara. To znači da se jelo i pilo za u proseku 13.880 dinara dnevno! A Gradska uprava Zrenjanina potrošila je za devet meseci skoro šest miliona samo za gorivo, odnosno dnevno su sipali gorivo dovoljno da se svakog dana pređe razdaljina od Zrenjanina do Soluna i nazad! Ali to nije sve. Na ime dnevnica za devet meseci Gradsko veće i gradonačelnik uzeli su više od četiri miliona dinara.

Kako su istakli ligaši, volonterski rad članova Gradskog veća Zrenjanince i Zrenjaninke koštao je četiri miliona dinara, što znači da je svaki volonter-član mesečno primio 55.614 dinara, što je za skoro 15.000 dinara više od prosečne zarade u gradu.

 

Devetomesečni učinak gradske vlasti u Zrenjaninu:

3.789.356 dinara za ugostiteljske usluge i usluge protokola – 13.880 dinara dnevno

5.878.326 dinara za gorivo – 21.532 dinara dnevno – 1.800 km dnevno

4.360.714 dinara za dnevnice za službena putovanja – 15.973 dinara dnevno

4.004.275 dinara za „volonterski“ rad Gradskog veća – 55.614 dinara mesečno za svakog člana Gradskog veća

 

 

Za jedan auto milion, 
za drugi 650.000 dinara

 

U dokumentima koje su odbornici LSV dostavili javnosti vidi se da je jedan (luksuzni) automobil koštao 1.050.000 dinara, a drugi (niže klase) 658.350 dinara bez PDV-a. Naručilac je JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“, a ugovori su zaključeni 27. avgusta 2013. godine. Ti dokumenti su, kako su objasnili, javni i dostupni svakom građaninu i građanki Zrenjanina.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...