Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comRakić ostavio neizrecivo velik trag

BEOGRAD – Visoki funkcioner Nove demokratske stranke na proteklim izborima, nekadašnji sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, predsednik državnog Biroa za koordinaciju tajnih službi i najbliži saradnik Borisa Tadića, tadašnjeg predsednika Srbije, Miodrag Miki Rakić preminuo je 13. maja posle duge i teške bolesti. Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je tim povodom da je Rakić ostavio neizrecivo velik trag u političkom životu Srbije. – Zatvaranje haškog poglavlja, borba protiv organizovanog kriminala i snažni koraci učinjeni na evropskom putu samo su neki od uspeha Srbije koje je teško i zamisliti, bez njegove energije, rada i vizije. Uz sve to, bio je dobar čovek i prijatelj. Nedostajaće nam – navedeno je u saopštenju LSV.

Lider Lige Nenad Čanak oprostio se od Rakića na komemoraciji održanoj 16. maja u Palati Srbija, gde je evocirao uspomene na neke od susreta s Rakićem, opisujući ga kao skromnog čoveka posvećenog državi i porodici. – On je bio simbol za nekog ko ispod radara vuče konce, ko je vladar iz senke i ko sve može da završi, ali to su mogli da govore samo oni koji ga nisu poznavali. U ovom blatnjavom poslu bio je neko ko je pred sobom imao čistu jasnu i preciznu viziju zašto se nešto radi – a razlog je da bi ova zemlja bila bolje mesto za život – rekao je Čanak.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...