Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comLSV će u parlamentu predlagati zakone udruženja osoba s invaliditetom

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i predstavnici Nacionalne organizacije osoba s invaliditetom postigli su 13. maja dogovor o konkretnim aktivnostima u parlamentu kojima bi trebalo da se poboljša položaj osoba s invaliditetom. Čanak je nakon sastanka, održanog u Narodnoj skupštini Republike Srbije, pojasnio da je dogovoreno da ta organizacija da sugestije i predloge kako bi zakoni trebalo da izgledaju da bi bili usklađeni s potrebama osoba s invaliditetom. – A mi smo se obavezali da zakonske predloge koje nam budu dostavljali plasiramo kako bi se našli na dnevnom redu skupštine. Dogovor je i da napravimo što širi konsenzus, odnosno da izlobiramo među ostalim kolegama iz drugih poslaničkih grupa da se ti zakoni, s obzirom na to da se odnose na ljude iz svih krajeva zemlje, svih struktura, starosnih i drugih grupacija, podrže i da što pre stupe na snagu – rekao je Čanak. – Dogovorili smo se i da ćemo imati podršku u nastavku formiranja lobi grupe za osobe s invaliditetom koju smo započeli u prethodnom mandatu – rekla je izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba s invaliditetom Srbije Ivanka Jovanović.

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine potpisala je 5. marta protokol o saradnji s Nacionalnom organizacijom osoba s invaliditetom Srbije, a Nenad Čanak je tom prilikom poručio da pitanje odnosa prema osobama s invaliditetom nije političko, nego civilizacijsko pitanje.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...