Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNas interesuju projekti i program, a ne sekretarska mesta

NOVI SAD – Prvi sastanak tehničkih timova Lige socijaldemokrata Vojvodine i Nove demokratske stranke s Demokratskom strankom, u vezis rešavanjem političke krize u pokrajini, odžan je 4. jula u Novom Sadu, a na njemu su razmatrana tehnička pitanja.

 

Ako se PDV plaća do 15. u mesecu, zašto ne bi i plate?

NOVI SAD – Kontroverzne Izmene zakona o radu za koje vlast tvrdi da će pokrenuti reforme i zapošljavanje, a sindikati da su udar na zaposlene, usvojene su konačno 18. jula, nakon dvodnevne žustre rasprave i uprkos protestima sindikata.

 

Nepravda je smanjivati penzije

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe i lider LSV Nenad Čanak upozorio je tokom načelne rasprave povodom izmena zakona o radu da se ekonomija Republike Srbije nalazi u slobodnom padu od 300 kilometara na sat, a da će ovim zakonom taj pad biti usporen na 280 kilometara na čas.

 

Pokrajinski izbori ubuduće jeftiniji i pravedniji

NOVI SAD – Posle dvanaest godina konstantnog insistiranja i osam meseci od konferencije za novinare na kojoj su zamenik predsednika i potpredsednik LSV Bojan Kostreš i Branislav Bogaroški, između ostalog, najavili intenzivniji razgovor na tu temu pre svega s koalicionim partnerima, Skupština AP Vojv...

 

Utvrditi šta će konkretno raditi Pokrajinska vlada, a onda ko će to i da izvede

NOVI SAD – Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine odlučio je na sednici 16. juna da Liga nije i neće biti manjinski partner, da će se s njom dogovarati i poštovati dogovoreno ili se na dogovor neće moći računati.

 

„Kurir“ se izvinio Čanku za laži koje je objavljivao

BEOGRAD – List „Kurir“ je 12. juna objavio tekst u kojem se izvinjava lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku zbog laži koje je o njemu objavljivao. Takođe, u tekstu pod naslovom „Nenad Čanak nije bio špijun Miloševića!“ navodi se i da je taj list kažnjen zbog toga sa 300.000 dinara, te ...

 

Pajtić ruši sam sebe

BEOGRAD – Nova većina stvorena u pokrajinskom parlamentu oko predloga Lige socijaldemokrata Vojvodine o promeni izbornog sistema pokrenula je spekulacije o rekonstrukciji Vlade u Novom Sadu i izborima koje već mesecima zahteva SNS. U centru pažnje je lider LSV Nenad Čanak pod sumnjom da će njegovih ...

 

Konsenzus o Statutu Vojvodine napravili oni koji su u Republičkoj vlasti i oni koji se boje zatvora

BEOGRAD – Potpuno je jasno da dve su najčešće spominjane reči „konsenzus“ i „Ustavni sud“ apsolutno izgovor za nešto što ni izbliza ne zadovoljava potrebe građana Vojvodine.

 

4 prihvatna centra za evakuisane u Sremu

NOVI SAD – Razmere štete i strahote koje su izazvale poplave širom Srbije teško je sagledati i prepričati.

 

Zajedno u borbi protiv vodene stihije

NOVI SAD – Prema poslednjim podacima koji su objavljeni uoči zatvaranja ovog broja Slobodne Vojvodine, u Srbiji je usled katastrofalnih poplava evakuisano skoro 34.000 ljudi, a 33 osobe su stradale.

 
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...