Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comAkcenti

Voda i smeće surak-rana Srbije

NOVI SAD – Poglavlje 27 u pregovorima s Evropskom unijom, koje nam predstoji i koje se odnosi na zaštitu životne sredine, predstavlja jedno od najsloženijih i najzahtevnijih.

 

LSV će u parlamentu predlagati zakone udruženja osoba s invaliditetom

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i predstavnici Nacionalne organizacije osoba s invaliditetom postigli su 13. maja dogovor o konkretnim aktivnostima u parlamentu kojima bi trebalo da se poboljša položaj osoba s invaliditetom.

 

Puna čaša arsena

NOVI SAD – Problem Odžaka, u kojima ni u trenutku zaključenja ovog broja Slobodne Vojvodine nije rešen problem zagađenosti vode bakterijom Pseudomonas aeruginosa, nije usamljen jer oko 800.000 stanovnika Bačke i Banata ima vodu s prekomernim nivoom arsena, koji je kancerogen.

 

Za godinu dana 1.100 dece više u vojvođanskim javnim kuhinjama

NOVI SAD – Od 45 opština u Vojvodini u 24 postoje narodne kuhinje u kojima se hrani oko 12.000 mahom penzionera, otpuštenih radnika i – dece. Da sve bude još crnje, broj dece u narodnim kuhinjama za godinu dana veći je za 1.100. A u 21 vojvođanskoj opštini nema novca ni za rad narodnih kuhinja!

 

U Srbiji jedan lekar brine o 345 pacijenata, a u AP Vojvodini o 400

NOVI SAD – Podaci objavljeni u Programu razvoja AP Vojvodine od 2014. do 2020. godine, a koji je usvojen na poslednjem zasedanju pokrajinske skupštine, poražavajući su i alarmantni.

 

Čekanje u redovima za pregled na dotrajalim aparatima

NOVI SAD – Mnoštvo medija i portala objavilo je snimak sa Jutjuba koji je tokom marta okačio jedan od pacijenata, a na kom se vidi red od 600 ljudi koji čekaju red u Kliničkom centru Vojvodine kako bi zakazali kod oftalmologa.

 

Vojvođani palćaju policiju da ih čuva od lopova i razbojnika, a ne da se sami organizuju i patroliraju

NOVI SAD – Ekonomsku krizu proteklih godina pratilo je drastično pogoršanje bezbednosne situacije u Vojvodini, na šta je Liga socijaldemokrata Vojvodine više puta upozoravala nadležne.

 

Čvrsto: Za Vojvodinu tražili više i od koalicionih partnera

NOVI SAD – To što je bila deo pokrajinske vlasti Ligu nije sprečavalo da za Vojvodinu traži više i od svojih koalicionih partnera, ne štedeći ih kritike, pogotovo kada su olako posustajali pod pritiscima i odustajali od vojvođanskih institucija ili ćutke prelazili preko očite namere da se oteže s vr...

 

Dokazano: LSV bila najača opozicija u skupštini Srbije

BEOGRAD – Poslanički klub Lige socijaldemokrata Vojvodine u proteklom mandatu bio je prava konstruktivna opozicija, koja je argumentovano i žestoko kritikovala loša zakonska rešenja i glasala protiv njih, istovremeno podržavajući ona dobra, pre svega kad je reč o evrointegracijama i socijalnim pitan...

 

Cureo gas u Kikindi, smrdelo u Novom Sadu zbog pretakanja nafte

NOVI SAD – Tek šturim saopštenjima NIS-a i nadležnih službi u Kikindi i Novom Sadu javnost je ovlaš obaveštena da su u decembru, u kratkom periodu, zabeležena čak dva incidenta na postrojenjima Naftne industrije Srbije.

 
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...