Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comAkcenti

„Direkcija“ nabavila nov audi, a Gradska uprava svakog dana putovala do Soluna i nazad

ZRENJANIN – Odbornici i odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina zatražili su smenu direktora JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada“ Gorana Kravarušića zbog neodgovornog vođenja preduzeća i laganja javnosti.

 

Pet godina raskida koncesije Horgoš–Požega

NOVI SAD – Ovog meseca, tačnije ove nedelje navršava se još jedan značajan jubilej u kalendaru Vojvodine – pet godina od raskida ugovora o koncesiji za autoput Horgoš–Požega. 

 

Ne dozvoliti da Elektrovojvodina doživi sudbinu NIS-a

NOVI SAD – Plan v. d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića, koji bi od Elektrovojvodine napravio puki šalter, zasad nije uspeo.

 

Zloupotreba istorije

NOVI SAD – Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembar, obeležen je i ove godine u Srbiji kao državni praznik uz jednoglasan vapaj državnog vrha – Srbija ne sme dozvoliti reviziju Prvog svetskog rata! Premijer Ivica Dačić upozorio je tom prilikom da je svaki pokušaj označavanja Srbije kao krivc...

 

Zašto se umanjuje značaj Drugog svetskog rata?

NOVI SAD – Novosadska vlast je i ove godine do karikaturalnosti pompezno obeležila 9. novembar, dan oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu. Tim povodom na Beogradskoj kapiji postavljena je i replika spomen-ploče oslobodiocima, koju su osveštala tri episkopa Srpske pravoslavne crkve.

 

Republika ustupila uništene puteve bez novca za njihovo održavanje?!

NOVI SAD – Republička vlast godinama nije dopuštala da Vojvodina sama brine o lokalnim putevima, a sama ih nije održavala. Kad je konačno u julu odlučila da ih, u skladu sa zakonom, ustupi u nadležnost Vojvodini – nije obezbedila preduslove da pokrajina te nadležnosti preuzme. Počev, naravno, od nov...

 

Vlast prekraja granice Vojvodine i po cenu prava nacionalnih zajednica!

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je pismom obavestio sve ambasadore u Srbiji, kancelariju Saveta Evrope i šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla Davenporta da se Predloženim zakonom o mreži sudova razbijaju utvrđena sedišta sudova i javnih tužilaštava u Vojvodini, s jasn...

 

U Srbiji 1,3 miliona objekata neupisanih u katastar!

NOVI SAD – Nakon što je Ustavni sud Srbije prošle godine stavio van snage sve odredbe Zakona o planiranju i izgradnji zbog olakšica u postupku legalizacije koje je predviđao, pred poslanicima Narodne skupštine našao se Predlog zakona o legalizaciji objekata.

 

Potrebni krediti za mlade bračne parove poljoprivrednike

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Miloš Šibul predložio je na sednici pokrajinske skupštine da bi država trebalo da oformi i kredite za mlade bračne parove poljoprivrednike.

 

Sraman odnos prema spomenicima iz NOB-a

NOVI SAD – Sraman odnos prema spomenicima iz Narodnooslobodilačke borbe u Srbiji traje već godinama, a na to je 2. oktobra, prilikom obeležavanja Dana oslobođenja Zrenjanina, ukazao i poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Aleksandar Marton.

 
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...