Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comAkcenti

Vojvodina adut u evropskim integracijama Srbije

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine u svakom svom aspektu postojanja i političkog delovanja u potpunosti podržava sve aktivnosti svih političkih činilaca u Srbiji na planu evrointegracija Republike Srbije.

 

Dokazano: NIS Poklonjen sa sve nalazištima nafte i gasa u vojvodini

BEOGRAD/NOVI SAD – Za 400 miliona evra, koliko je ruski Gasprom platio za 51 odsto vlasništva NIS-a, uz sve poznato (rafinerije i sl.) poklonjeno im je neznano koliko kvadrata poslovnog prostora i druge imovine, 200 benzinskih pumpi, vlasništvo nad jedinim domaćim skladištem gasa u Banatskom Dvoru i...

 

Ni struja se više ne plaća u Elektrovojvodini

NOVI SAD – Letos su građani bili „obradovani“ kad su u sandučićima zatekli dva računa za struju. Jedno je poslala Elektrovojvodina, a drugo novoformirano preduzeće EPS Snabdevanje.

 

Hitno rešiti probleme u Radio-Televiziji Vojvodine

NOVI SAD – Uprkos najavi da bi 1. septembra Radio-televizija Vojvodine trebalo da prekine emitovanje programa zbog teške finansijske situacije, do toga nije došlo.

 

Vojvođani građani drugog reda jer plaćaju račune za struju na vreme?!

NOVI SAD – Zbog činjenice da su najurednije platiše struje, građani Vojvodine postaju građani drugog reda.

 

OVAKO SE ŽIVI U NEKADA RAZVIJENOJ I BOGATOJ VOJVODINI: 90.000 građana zavisi od pomoći države, u narodnim kuhinjama penzioneri i radnici!

NOVI SAD – Socijalna slika Vojvodine drastično se promenila u poslednjih dvadeset godina. Od nekada najrazvijenije regije, koja je po visini primanja i BDP-a bila odmah iza Slovenije, Vojvodina je postala nedovoljno razvijen region, a mnogi Vojvođani su skliznuli ispod linije siromaštva.

 

O abortusu odlučuju žene, a ne Sinod!

NOVI SAD – Zamenica predsednika poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine i predsednica Stručnog saveta za pitanja ravnopravnosti polova Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević, Omladina i Forum žena LSV osudili su stav Srpske pravoslavne crkve da bi država trebalo da zabrani abortus.

 

Đaci hoće da uče o reproduktivnom zdravlju!

NOVI SAD – Vest koju su preneli brojni mediji u zemlji i šire u proteklih nekoliko nedelja bila je da se od jeseni u deset vojvođanskih srednjih škola kao predmet uvodi seksualno vaspitanje.

 

Puna plata i za žabaljske trudnice!

ŽABALJ – Skupština opštine Žabalj 11. juna jednoglasno je donela Odluku o pomoći zaposlenim trudnicama koje žive na teritoriji te opštine za vreme privremene sprečenosti za rad zbog bolesti ili u vezi s komplikacijama u trudnoći.

 

RTV u podstanarima i finansijskim problemima

NOVI SAD – Četrnaest godina nakon bombardovanja zgrada RTS u Beogradu je rekonstruisana, a izgrađen je i Avalski toranj. RTV Vojvodine, međutim, i dalje nema svoju zgradu, nego je „podstanar“ u zgradi NIS-a. Pored toga, iako je RTV jedan od retkih medija koji je danas bolji nego pre dve godine kad j...

 
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...