Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comSraman odnos prema spomenicima iz NOB-a

NOVI SAD – Sraman odnos prema spomenicima iz Narodnooslobodilačke borbe u Srbiji traje već godinama, a na to je 2. oktobra, prilikom obeležavanja Dana oslobođenja Zrenjanina, ukazao i poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Aleksandar Marton.

 

Vojvodina adut u evropskim integracijama Srbije

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine u svakom svom aspektu postojanja i političkog delovanja u potpunosti podržava sve aktivnosti svih političkih činilaca u Srbiji na planu evrointegracija Republike Srbije.

 

Dokazano: NIS Poklonjen sa sve nalazištima nafte i gasa u vojvodini

BEOGRAD/NOVI SAD – Za 400 miliona evra, koliko je ruski Gasprom platio za 51 odsto vlasništva NIS-a, uz sve poznato (rafinerije i sl.) poklonjeno im je neznano koliko kvadrata poslovnog prostora i druge imovine, 200 benzinskih pumpi, vlasništvo nad jedinim domaćim skladištem gasa u Banatskom Dvoru i...

 

Ni struja se više ne plaća u Elektrovojvodini

NOVI SAD – Letos su građani bili „obradovani“ kad su u sandučićima zatekli dva računa za struju. Jedno je poslala Elektrovojvodina, a drugo novoformirano preduzeće EPS Snabdevanje.

 

Hitno rešiti probleme u Radio-Televiziji Vojvodine

NOVI SAD – Uprkos najavi da bi 1. septembra Radio-televizija Vojvodine trebalo da prekine emitovanje programa zbog teške finansijske situacije, do toga nije došlo.

 

Vojvođani građani drugog reda jer plaćaju račune za struju na vreme?!

NOVI SAD – Zbog činjenice da su najurednije platiše struje, građani Vojvodine postaju građani drugog reda.

 

OVAKO SE ŽIVI U NEKADA RAZVIJENOJ I BOGATOJ VOJVODINI: 90.000 građana zavisi od pomoći države, u narodnim kuhinjama penzioneri i radnici!

NOVI SAD – Socijalna slika Vojvodine drastično se promenila u poslednjih dvadeset godina. Od nekada najrazvijenije regije, koja je po visini primanja i BDP-a bila odmah iza Slovenije, Vojvodina je postala nedovoljno razvijen region, a mnogi Vojvođani su skliznuli ispod linije siromaštva.

 

O abortusu odlučuju žene, a ne Sinod!

NOVI SAD – Zamenica predsednika poslaničke grupe u Skupštini AP Vojvodine i predsednica Stručnog saveta za pitanja ravnopravnosti polova Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević, Omladina i Forum žena LSV osudili su stav Srpske pravoslavne crkve da bi država trebalo da zabrani abortus.

 

Đaci hoće da uče o reproduktivnom zdravlju!

NOVI SAD – Vest koju su preneli brojni mediji u zemlji i šire u proteklih nekoliko nedelja bila je da se od jeseni u deset vojvođanskih srednjih škola kao predmet uvodi seksualno vaspitanje.

 

Puna plata i za žabaljske trudnice!

ŽABALJ – Skupština opštine Žabalj 11. juna jednoglasno je donela Odluku o pomoći zaposlenim trudnicama koje žive na teritoriji te opštine za vreme privremene sprečenosti za rad zbog bolesti ili u vezi s komplikacijama u trudnoći.

 
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...